Haku- ja jälkikokeita syksyllä, 26.9 koe siirtyy

Mikkelissä 26.9 aiottu haku- ja jälkikoe on jouduttu siirtämään meistä riippumattomista syistä. Uusi päivämäärä ilmoitetaan heti kun tietyt asiat varmistuvat.

Järjestämme jälkikokeen päiväosuudet 4.10  Uuraisilla. Tähän ei ole tullut muutoksia.

T: MSPeKo

Haku- ja jälkikoulutus viikonloppu 13.-14.6.2015

Mikkelin Seudun Pelastuskoirat järjestää haku- ja jälkikoulutus viikonlopun Ristiinan Suurlahdessa 13.-14.6.2015.
Kouluttajana toimii John Wedde.
Osallistujia max 8 koirakkoa.
Osallistujille lähetetään etukäteen lomake täytettäväksi jossa kysellään esitietoja koirakosta.

Viikonlopun osallistumismaksu on 50 euroa/koirakko.

Majoitus on mökkimajoitus kaikki saman katon alla. Koirat autossa tms. Ruokailut kuuluu koulutuksen hintaan. Tarkemmat tiedot lähetetään osallistujille ilmoittautumisen jälkeen.

Aloitamme lauantaina 13.6 klo 10.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 31.5.2015 mennessä sähköpostitse mspeko[at]live.fi

Pelastuskoiratoiminnan alkeiskurssi 6.5.2015 alkaen

Mikkelin seudun pelastuskoirat järjestää alkeiskurssin pelastuskoiratoiminnasta. Kurssi alkaa viikolla 19.  Ensimmäinen kerta on keskiviikkona 6.5.
Ensimmäinen koulutuskerta on teoriaa jossa käydään läpi niin koiran kuin ohjaajankin kouluttamista hälykoirakoksi asti.
Koulutus koostuu  teoriaosuuden lisäksi  5 maastoharjoittelukerrasta. Mukaan otetaan 6 koiraa ohjaajineen. Koiran suhteen ei ole ikä tai rotuvaatimuksia kunhan rokotukset ovat kunnossa. Toivomme mukaan ihmisiä jotka ovat aidosti kiinnostuneita pelastuskoiratoiminnasta ja jotka haluavat olla mukana toiminnassamme. Kurssin hinta on 35€.
Ilmoittautuminen tapahtuu laittamalla sähköpostia osoitteeseen mspeko_kurssi@outlook.com.

Mikkelin Seudun Pelastuskoirat

Haku- ja jälkikokeet 2.5.2015

Järjestämme haku-ja jälkikokeet 2.5.2015. Lajeina on perusjälki ja haussa peruspäivä ja loppupäivä. Jäljelle otetaan max 3 koirakkoa ja hakuosuuteen 6 koirakkoa. Etusijalla on MSPeKon koirat. Paikkoja jää muillekin.

Ilmoittautumienn alkaa 4.4.2015. Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen kokeet_mspeko@outlook.com. Uusi osoite päivittyy myös liiton sivuille piakkoin. Lisätietoja voi kysyä numerosta 050 532 6231, Mikko.

Terveisin Mikkelin Seudun pelastuskoirat

Etsinnän peruskurssi 28.8.2014 alkaen

Tykkäätkö liikkua luonnossa? Koetko että koirastasi voisi olla muuksiksin kuin sohvanvaltaajaksi? Oletko halukas olemaan vapaaehtoinen auttaja? Mikäli ajattelit kyllä, tässä voisi olla yksi harrastus sinulle ja koirallesi.

Mikkelin Seudun Pelastuskoirat järjestää alkeiskurssin pelastuskoiratoimintaan haluaville! Kurssi alkaa torstaina 28.8. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu laittamalla sähköpostia osoitteeseen mspeko(at)live.fi.

Koirakot otetaan mukaan saapumisjärjestyksessä. Koiran tulee olla rokotettu ja sosiaalinen. Roturajoituksia ei ole eli X-rotuisetkin käy. Kurssin hinta on 15€.
Kurssi kestää viisi viikkoa jonka jälkeen on mahdollisuus jatkaa mukana toiminnassamme. Lisätietoja voi kysellä facebookin kautta tai laittamalla sähköpostia yllämainittuun osoitteeseen.

Terveisin Mikkelin Seudun Pelastuskoirat

Kiitos talkoolaisille

Suuren suuret kiitokset kaikille 17.5 hakukokeiden järjestelyyn osallistuneille henkilöille. Erityisen suuret kiitokset kaikille maalinaisille. Päivä sujui hyvin aina sunnuntai aamuun asti.

Onnittelut kaikille kokeen läpi-suorittaneille ja muille tsemppiä tuleviin koitoksiin. Kyllä se tulos sieltä vielä tulee.

Terveisin MSPeKon koejärjestäjät

Toimintamme kehittyy

Pitkään pohdittu muutos harjoittelussa ja toiminnassa potkittiin alulle vihdoinkin. Lajeina meillä säilyy edelleen haku ja uutena lajina tuli mukaan jäljestys. Kaikki koirat harjoittelevat molempia lajeja ja mukaan mahtuu uusiakin koirakoita.Harjoittelussa paneudutaan entistä enemmän laatuun ja yhdessä tekemiseen sekä toisten auttamiseen.

Jäljestämisharjoitukset pidetään pienemmissä ryhmissä pääasiassa arki-iltaisin ja haku-treenit viikonloppuisin sekä arki-iltoina pienryhmissä. Harjoitteluajat tulevat muuttumaan siltä osin että perinteisen sunnuntain lisäksi tulee keskiviikko ja perjantain iltaharjoitukset. Nämä illat ovat pääasiassa jäljestämisharjoituksia varten. Haku-ryhmän kasvaessa, teemme siitäkin kaksi tai useammanryhmän, joihin on kuitenkin mahdollisuus tulla kenen tahansa mukaan treenaamaan. Kaikille ryhmille on omat vetäjät jotka esitellään vähän myöhemmin. Ryhmissä ei ole tasovaatimuksia vaan vasta-alkajista melkein häly-kelpoisiin koiriin.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä. Meidän toimintaan voi tulla tutustumaan mihin tahansa harjoitukseen. 3 kertaa saa käydä ja sitten vaaditaan jäsenmaksua. Tämä toiminta on hyvää vastapainoa hektiselle arjelle.

Mikkelin Seudun Pelastuskoirat

Hakukokeemme 17.5

Järjestämme seurahistoriamme toiset hakukokeet toukokuun 17. päivä. Ilmoittautumiset osoitteeseen mspeko@live.fi. Lisätietoja voi kysellä samasta osoitteesta tai numerosta 0505326231 (Mikko).

Terveisin MSPeKon koejärjestelijät

Toimintaamme liittyvää

Yhdistyksen vuosikokous on 20.2.2014. Paikka Jääkärinkatu 10, aika klo 18:00.

Harjoittelemme läpi vuoden. Pakkasraja on -12 astetta.

Käymme harjoittelemassa naapurikaupunkien raunioradoilla. Näistä harjoituksista sovitaan aina erikseen.

Maastoetsintäharjoituksia on pääasiassa viikonloppuisin (sunnuntaisin) sekä arki-iltoina maan ollessa sulana. Näistä löytyy tietoja kalenterista sekä Facebook-ryhmämme keskusteluista.

Tämä on mukava harrastus, jos tykkää liikkua luonnossa ja nauttia Suomen kesästä välillä vähän erikoisemmalla tavalla, vaikka olemalla piilossa kaivossa. Harrastuksen aloittaminen ei vaadi mitään erikoisosaamista. Mukaan voi tulla täysin kokemattomalla koirallakin.